7. luukku


7. luukku - Puhelimen kuvat

Joulu lähestyy pikku hiljaa ja tänään 7.luukun takaa paljastuu vinkit puhelimen, lähinnä valokuvien, läpikäymiseen. Tehdään jo tässä vaiheessa tilaa joulukuville, niin aattona ei käy niin, että puhelimen muisti täyttyykin huomaamtta. Paperivalokuvat voit huoletta jättää kotonasi läpikäytäviksi viimeisten tavaroiden joukossa, mutta puhelimen valokuvia ja tiedostoja voit hyvinkin jo käydä läpi.


Digitaaliset kuvatiedostot on suhteellisen nopeita läpikäytäviä, mutta sitä tulee ehkä helposti välteltyä. Nykyisin valokuvia voi olla valtavat määrät meillä puhelimessa ja kotikoneella kun yhdellä vikkelällä painalluksella saamme otettua useita kuvia. Miten sinä toimit, poistatko heti heilahtaneet, sumeat tai muuten epäonnistuneet kuvat vai ajatteletko, että teet sen myöhemmin? Myöhemmin aloittaessa, urakka onkin ehkä paisunut useiden tuhansien, ehkäpä jopa kymmenien tuhansien, kuvien läpikäymiseen ja siihen menee aikaa. Miten siis karsit kuviasi puhelimelta.

  1. Karsi ensimmäisenä selkeästi epäonnistuneet - tärähtäneet, sumeat, tuplat/triplat tms., 
  2. Luo kansiot. Voit halutessasi luoda tapahtumille, vuosille, ihmisille jne omat kuvakansiot myös puhelimeesi, jonne siirrät kyseisen kategorian kuvat. Esimerkiksi Häät, kaste, syntymäpäivät, joulu, vappu ja niin edelleen.
  3. Karsi aina odottaessasi. Jos urakka tuntuu isolta, pilko se osiin. Jo vartti päivässä vie myös tätä eteenpäin. Hyödynnä myös odottamiseen kuluva aika. Kun jonotat vuoroasi lääkärissä, istut bussissa työmatkalla tai matkustat junalla kotiseudullesi tai istut auton kyydissä. Hyötykäytä siis aikaasi myös tähän projektiin.
  4. Poista aina jatkossa heti epäonnistuneet kuvat niin sinun ei tarvitse suurta karsimista tehdä uudestaan myöhemmin. Luo tästä itsellesi uusi rutiini. Alkuun joudut muistuttamaan itseäsi todennäköisesti tästä, mutta hiljalleen siitä syntyy sinulle uusi rutiini ja teet sen huomaamattasi.
  5. Hyödynnä tallentamiseen myös pilvipalvelimia. Näin kuvasi säästyvät vaikka puhelimesi katoaisi tai rikkoutuisi. Tarjolla on useita eri vaihtoehtoja maksuttomista maksullisiin versioihin. 


Vinkki!

Jos joidenkin kuvien kohdalla epäröit säästääkö vai ei, niin voit luoda tälläisille kuville Harkinta-kansion, johon siirrät ne kuvat joiden kohdalla haluat vielä harkita. Voit myös parhaimmista kuvistasi teetättää esimerkiki valokuvakirjan, johon saat kirjattua ylös myös, missä olet kuvan ottanut, ketä siinä on tai mihin tilanteeseen tai muistoon kyseinen kuva liittyy. 


Voit halutessasi jakaa sosiaalisessa mediassa päivän poistoista, onnistumisista, ahaa-elämyksistä yms kuvia tägäämällä #taklaatavaratjoulukalenteri2020 ja @tavarataituri . 6.päivän luukun löydät täältä!

Ihanaa joulukuun 7. päivää!

Rakkaudella,

Nina <3

Tilaamalla TavaraTaiturin uutiskirjeen ja joulukalenterin tästä, saat joulukalenterin muistutuksen suoraan sähköpostiisi!