6. luukku


6. luukku - Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Tänään rauhoitumme viettämään Suomen itsenäisyyspäivää ja vietämme samalla ansaittua vapaapäivää karsimiselta.


6.päivän luukussa pohdimme muutamia asioita, mitkä auttavat sinua eteenpäin tavaramatkallasi kohti selkeämpää arkea. 

  1. Tee päätös ja pysy siinä. Päätöksesi voima vaikuttaa siihen , miten pääset tavaraprojektissa eteenpäin myös niissä vaikeissa hetkissä. Vaadi siis itseltäsi hieman sinnikkyyttä, lopputulos palkitsee sinut varmasti.
  2. Pysäytä uuden tavaran tulo sisään kotiisi. Osta vain välttämättömät ruoka- ja hygieniatarvikkeet ja sano houkutuksille ja heräteostoille EI. Mietin myös näin joulun alla, olisiko aineeton elämyslahja parempi vaihtoehto tavaran sijaan.
  3. Varaa aikaa etukäteen tavaraprojektillesi kalenteristasi. Näin ryhdyt työhön ja homma etenee joutuisammin eteenpäin. Jo 15-30 minuuttia päivässä vie asiaa eteenpäin. Voitko luopua hetkeksi jostain asiasta, mikä vie aikaasi, esimerkiksi some/televisioaika?
  4. Muista tauotus. Kun huolehdit veden juonnista ja syömisestä, sinulla riittää energiaa viedä työtä eteenpäin, vaikka tekisit useamman tunnin kerrallaan. 
  5. Vie poistuvat heti pois kotoasi. Roskat roskiin ja kierrätykseen menevät auton takakonttiin odottamaan seuraavaa kauppareissua. Näin vältyt turhilta kiusauksilta ottaa takaisin jo kerran luopumispäätöksen saaneet tavarat.
  6. Palauta paikoilleen. Mieti missä käytät tavaroitasi ja sijoita tavarat siten, että päivittäin käytössä olevat on käden ulottuvilla ja harvemmin käytössä olevat on hankalammissa paikoissa. Näin tavarat myös palautuvat käytön jälkeen omille paikoilleen helposti. Täytä tilasta maksimissaan 3/4 osaa.

Hyvää Itsenäisyyspäivää!


Voit halutessasi jakaa sosiaalisessa mediassa päivän poistoista, onnistumisista, ahaa-elämyksistä yms kuvia tägäämällä #taklaatavaratjoulukalenteri2020 ja @tavarataituri 

Ihanaa joulukuun 6. päivää!


Rakkaudella,

Nina <3

Tilaamalla TavaraTaiturin uutiskirjeen ja joulukalenterin tästä, saat joulukalenterin muistutuksen suoraan sähköpostiisi!