5. luukku


5. luukku - Kylpyhuoneen ja wc-kaapistot

Jouluun on vielä 19 yötä ja sinulla on vielä hyvin aikaa käydä läpi kodin eri tavarapisteitä ja tehdä kuin huomaamattasi samalla joulusiivousta eteenpäin osissa. Tänään 5.luukun avauduttua käymmekin vielä yhden, suhteellisen helpon kategorian läpi ja sukellamme kylpyhuoneen ja wc:n kaapistoihin. Mitä näistä kaapeista sinulta löytyy? Muistatko mitä peilikaappi tai laatikot ovat sisäänsä säilöneet?

Kuten aiemminkin, kaikki alkaa siitä, että tyhjennetään tavarat ja kosmetiikka pois kaapeista ja laatikoista ja käydään tietenkin kaikki läpi. Tarkista tuotteiden ja tarvikkeiden kunto, selkeästi pilaantuneet tai esimerkiksi joustavuutensa menettäneet ponnarit yms voi surutta laittaa pois. Kosmetiikassa tuoksu, väri tai koostumus paljastaa nopeasti, onko tuote vielä käyttökelpoinen.

Etenkin kosmetiikassa kannattaa tosiaan pysähtyä tarkistamaan päiväykset ja se, kuinka kauan tuote säilyy avattuna käyttökelpoisena. Nämä kuvakkeet löytyy useimminten kosmetiikka purkkien pohjasta. Valmistajat lupaavat tietyn ajan tuotteelle käyttöaikaa avaamisen jälkeen, mutta myös se, miten tuotetta säilytetään vaikuttaa asiaan. Kylpyhuoneen kosteus ja saunan lämpö eivät välttämättä tee hyvää tuotteille. Mieti siis, voisitko säilyttää tuotteita kenties esimerkiksi makuuhuoneessa tai jossain muussa tilassa, missä kosteus ja lämmönvaihtelu ei ole niin suurta? Kun seuraavan kerran avaat tuotteen käyttöön, merkitse esimerkiksi käyttöönottokuukausi purkin pohjaan niin sinun on helpompi muistaa milloin tuote on otettu käyttöön kun seuraavan kerran käyt läpi purnukoitasi.


Kun olet käynyt tavarat läpi ja päättänyt mikä saa jäädä vielä käyttöön, on aika pyyhkiä hyllyt ja laatikot. Kun sijoitat tavarat takaisin paikoille, voit lokeroittaa isompia laatikoita pienemmillä tai sijoittaa eniten käytetyt tuotteesi esimerkiksi kauniille tarjottimelle tms. Päivittäin käytössä olevat sijoita käden ulottuville sekä harvemmin käytössä olevat voit sijoittaa pois arjen tieltä. Tärkeää on muistaa se, että säilytystilasta saa olla käytössä ihan maksimissaan 3/4 osaa. Silloin saat tavarat helposti vielä otettua käyttöön ja palautettua käytön jälkeen takaisin paikoilleen.

Pohdi, mikä on riittävästi. Jotta löydät vastauksen itsellesi, mieti hetki millainen olet. Nautitko esimerkiksi ihonhoidosta ja haluat käyttää siihen paljon aikaa vai tuntuuko se vain välttämättömältä pakolta? Jos kaappisi on pursunnut monenlaisia purnukoita, mutta ne ovat jääneet käyttämättä, niin tärkeämpää varmastikin voisi jatkossa olla yksinkertaistaa valikoimaa ja hankkia muutamat luottotuotteet, joita tulee myös käytettyä. Paikalliset ammattilaiset osaavat varmasti auttaa sinua löytämään selkeät ja toimivat tuotteet itsellesi jos kaipaat apuja. 

Itselleni kävi juuri näin, kuvittelin aikanaan tarvitsevani sitä ja tätä tuotetta ja että nautin ihonhoidosta. No, se oli enemmänkin oman fantasiaminäni ajatuksia ja purnukat vanhenivat yksi kerrallaan ja lopulta menivät roskiin. Tänä päivänä minulla on yksi puhdistustuote kasvoille, yksi monitoimiseerumi/-voide kasvoille sekä meikeissä käytän myös monikäyttöisiä tuotteita. Nyt tuotteet eivät vanhene ja selviän hyvin päivittäisistä ihonhoidon rutiineistani.

Vinkki!

Tuntuuko, että joulustressi meinaa hiipiä mieleen? Pysähdy hetkeksi miettimään, millaisen joulun oikeasti haluat. Millainen on sinun joulusi? Kuuluuko siihen kaikki hössötykset vai olisiko se tänä vuonna aidosti rauhoittumisen aikaa? Kirjaa itsellesi ylös kolme tärkeintä asiaa joulusta, mitä ilman joulu ei ole joulu. Kirjaa myös ylös kolme sellaista asiaa, mistä voit luopua, ilman että joulun tunnelma sinulla katoaa. 


Voit halutessasi jakaa sosiaalisessa mediassa päivän poistoista, onnistumisista, ahaa-elämyksistä yms kuvia tägäämällä #taklaatavaratjoulukalenteri2020 ja @tavarataituri . 4.päivän luukun löydät täältä!

Ihanaa joulukuun 5. päivää!

Rakkaudella,

Nina <3

Tilaamalla TavaraTaiturin uutiskirjeen ja joulukalenterin tästä, saat joulukalenterin muistutuksen suoraan sähköpostiisi!