4. luukku


4. luukku - Siivouskaappi

Kiitos ihanista viesteistä ja jokaisesta jaetusta kuvasta <3 Olen jokaisesta äärimmäisen kiitollinen.

Joulu lähestyy päivä päivältä ja 4.luukun takaa paljastuukin joulusiivoukseen vahvasti liittyvä siivouskaappi ja sen sisältö. Siivouskaappi ja sen sisältö jatkaa helppojen, tunnesiteitä harvemmin sisältävien tavarakategorioiden linjaa  läpikäytävissä kohteissa.  

Ihan ensimmäisenä tyhjennetään siivoustarvikkeet pois komerosta ja käydään tietenkin kaikki läpi. Onko kaappiin unohtunut jotain, minkä olemassa oloa et edes muistanut? Entä, löysitkö monta siivousrättiä tai muuta siivoukseen liittyvää hankintaa? Pysähdy hetkeksi miettimään, missä käytät rättejä päivittäin ja montako oikeasti on tarpeen omistaa. Poista huonokuntoiset ja ota siistimmät käyttöön.


Entäpäs siivouksessa käytettävät puhdistusaineet? Montako erilaista kaapistasi löytyykään? Usein kaapista löytyy lattialle, pöytäpinnoille, keittiöön, kylpyhuoneeseen, wc-pönttöön ja moneen muuhun tilaan omat aineensa. Pärjäisitkö näissäkin hieman vähemmällä? Esimerkiksi astianpesuaineesta saat tehtyä näppärästi laimentamalla yleissuihkeen pöytäpinnoille niin keittiössä kuin muuallakin kodissa. Kylpyhuone ja wc-tilat puhdistuu samalla aineelle lattiasta seiniin ja pönttöön, tännekin voit halutessasi tehdä valmiin laimennetun suihkeen. Yhdistele myös samanlaiset vajaat pullot, siten saat jo heti lisää tilaa kaappiin. 


Meillä tehtiin siivouskomeroon täysi muutos reilu vuosi sitten, tai siivouskomero poistui kokonaan käytöstä. Tällä hetkellä keittiössä tarvittavat tuotteet on siellä ja saniteettitiloissa tarvittavat wc:ssä ja alakerran varastotilassa siellä kerroksessa tarvittavat. Samalla siivoustuotteet vaihtuivat ekologisiin ja kotimaisiin Ole Hyvä-tuotteisiin, sillä halusin vähentää perheemme kemikaalikuormaa ja samalla otin nämä tuotteet käyttöön myös työssäni. 

Seuraavaksi pyyhitään ja putsataan hyllyt. Mieti myös, miten säilytät jatkossa siivousrätit, olisko niille näppärä oma kori tai pienestä paperikassista taiteltu kori? Myös siivousaineet voi sijoittaa laatikkoon/koriin, jolloin hyllyt pysyvät siistinä vaikka ainetta jossain vaiheessa valuisikin pullon reunaa pitkin. Kun palautat jäljelle jäävät siivoustarvikkeet ja -aineet takaisin kaappiinsa, mieti mitä käytät eniten/usemmiten ja mitä harvemmin. Sijoita päivittäin käytettävät käden ulottuville ja harvemmin tarvittavat sekä myrkylliset (jos sellaisia tuotteita löytyy) voit sijoittaa ylemmäksi pois lasten ulottuvilta. 


Kirjaa samalla siivouskaapin tarvittavat puutteet ostoslistalle ja voit hankkia tarvittavat tuotteet seuraavalla kauppareissulla. Pohdi mikä on riittävästä ja pitäydy ostoslistassa.

Voit halutessasi jakaa sosiaalisessa mediassa päivän poistoista, onnistumisista, ahaa-elämyksistä yms kuvia tägäämällä #taklaatavaratjoulukalenteri2020 ja @tavarataituri

Vinkki!

Tuntuuko, että et saa mitään aikaiseksi? Oletko pysähtynyt tekemään hengitysharjoituksia, mistä vinkkasin joulukalenterin 1.luukussa? Pysähdy tänään miettimään, mitkä asiat sinun täytyy saada tehtyä ensimmäisenä pois ja kirjaa ne ylös. Ryhdy tekemään töitä tärkeimmästä ja siirry vasta sen valmistutta seuraavaan tehtävään.

Ihanaa joulukuun 4. päivää!

Rakkaudella,

Nina <3

Tilaamalla TavaraTaiturin uutiskirjeen ja joulukalenterin tästä, saat joulukalenterin muistutuksen suoraan sähköpostiisi!