23. luukku


23. luukku - Ajanhallinta

Enää yksi yö jouluun ja kiire saattaa yllättää meistä monet. Tuntuuko, ettet ole saanut aikaiseksi riittävästi ja ehkä soimaat itseäsi siitä? Usein voi tuntua siltä, ettet ole tehnyt mitään vaikka oletkin saanut valtavasti aikaan asioita. Tämän päivän luukun avulla saat vinkkejä ajanhallintaan ja lisäksi luukku sisältää ihanan yhteityön ja alennuskoodin @lifeplanner kanssa.


Mitä hyötyä on hyvistä aikatavoista?

Hyvät aikatavat ja aikavalinnat antavat sinulle:

  • Aikaa tärkeimmille asioille ja ihmisille
  • Sujuvuutta asioiden etenemiselle ja tekemiselle.
  • Tasapainoa arkeen.
  • Rentoa ja kiireetöntä elämää.
  • Elämästä ja elämyksistä nauttimiselle aikaa.
  • Vähemmän suorittamista.

Toisinaan kiire on ihan todellista, mutta usein luomme kiire ihan itse. Oletko pysähtynyt tarkastelemaan kalenteriasi koskaan kriittisesti? Usein täytämme kalenterin liian täyteen, niin velvollisuuksillamme kuin niillä ihanilla ja mukavillakin asioilla. Jossain vaiheessa ne mukavatkin asiat voivat aiheuttaa kiirettä ja stressiä. Tämä vuosi on monelle ollut silmiä avaava kun ne ihanat ja mukavat harrastukset ja menot onkin peruuntuneet ja tilalle olemme saaneet pysähtyä arkeen ja läsnäolemiseen niin itsellemme kuin läheisillemmekin. Ehkä tämän vuoden paras anti onkin suorittamisen vähentyminen ja hetkessä elämisen taidon kehittyminen. 

Millä tavoin voit parantaa aikatapojasi?

Keinoja on monia, mutta tärkeinpänä niistä on tahto lähteä muuttamaan opittuja aikatapoja ja kokeilemaan eri keinoja, jolloin löydät itsellesi parhaiten soveltuvan tavan hallita aikaasi. Tässä auttaa motivaatiosi, jota pohdit 20. luukussa. Lisäksi hyviä aikatapoja ja niiden omaksumista auttaa asettamasi tavoitteet, joita mietit eilisessä luukussa. 

Jotta näet, mihin aikasi kuluu, on hyvä pitää ajanseurantaa 1-3 vuorokauden ajan ja kirjata ylös itselle vartin sykleissä, mihin päiväsi aikana aikasi kuluu. Olemalla tässä rehellinen itsellesi, saat parhaan tuloksen aikaan. Kun olet saanut selville, mihin aikasi kuluu, mieti onko siellä jotain, mistä voit vapauttaa aikaasi jollekin tärkeämmälle asialle? Esimerkiksi jos aikaa kuluu puhelimen ääressä, somessa ja haluat saada karsittua tavaraa, voisitko vapauttaa siitä ajasta osan tavoitteesi saavuttamiseksi?

Miten sitten saan tunteen, että saan aikaiseksi asioita?

Oletko kokeillut tehtävälistoja, ToDo-listoja? Oletko kirjannut tavoitteesi ylös? Suosittelen ehdottomasti kirjaamaan niin tavoitteet laajemmalla aikavälillä kuin sitten päiväkohtaisetkin tavoitteet/tehtävät ylös. Silloin ne konkretisoituu sinulle paremmin ja vapautat muistikapasiteettiasi kun asiat on ylhäällä muuallakin kuin mielessäsi. Lisäksi on palkitsevaa kun voit viivata yli tehdyt tehtävät.

Sain itselleni käyttöön Life Planner-kalenterin vuodelle 2021. Life Planner - Tee itsesi näköinen elämä, on suomalainen elämänhallintakalenteri ruuhkavuosiin ja se sisältää kaiken mitä tarvitset ajanhallintaan liittyen. Lisäksi planneri on visuaalisesti todella kaunis ja hivelee silmääni. Plannerin kuvitus on satumaisen upea ja jo pelkästään se luo tähän oman viehätyksensä.


Itse rakastan listoja ja kirjaankin aina edellisenä iltana seuraavan päivän tärkeimmät tehtävät ylös joiden parissa alan työskentelemään aamulla. Life Plannerista löytyy jokaisen kuukauden alusta sen kuukauden osalta tärkeimmät tehtävät sekä tavoite-sarake. Lisäksi voit kirjata itsellesi ylös myös, mitä haluat sen kuukauden aikana tapahtuvan, tekevän tai saavuttavan. Sen lisäksi jokaisen viikon kohdalla tilaa niin koko viikon tehtäville kuin päivittäisillekin tehtäville, ihan parasta!!! Lopusta löytyy lisäksi erillinen osio "työkalut", josta löytyy erilaisia seurantataulukoita ja tilaa suunnitelmille. 


Life Planner tarjoaa nyt lukijoilleni alennuskoodin tähän upeaan Life Planneriin. Koodilla TAITURI2021 saat -15% alennusta tästä upeasta, kokonaisvaltaisesta plannerista. Täältä pääset suoraan Life Plannerin tilaamaan! 

Kokeile myös Pomodoro-tekniikkaa apuna tehtävien tekemiseen. Pomodoro koostuu työskentely (25min) ja lepo (5min) osioista. Voit ladata Pomodoroa tukemaan myös sovelluksen, jonka löydät omasta sovelluskaupastasi. 

Voit halutessasi jakaa omasta motivaatiokartastasi ja onnistumisistasi kuvia myös Instagramissa. Kiitos, jos tägäät mukaan myös #taklaatavaratjoulukalenteri2020 ja @tavarataituri 

Ihanaa joulukuun 23. päivää!


Rakkaudella,

Nina <3

Tilaamalla TavaraTaiturin uutiskirjeen ja joulukalenterin tästä, saat joulukalenterin muistutuksen suoraan sähköpostiisi!