21. luukku


21. luukku - Tarkistetaan vielä astiastot

Kaappeihimme hukkuu monenlaista ja unohdamme helposti, mitä kaikkea omistammekaan kun tavaramäärä kasvaa. Myös astioiden kohdalla tämä pitää paikkaansa. Tänään kurkistetaan vielä astioiden tilanne ja pohditaan hieman sitä, että tarvitsemmeko erikseen juhla-astiastoa vai voisimmeko kenties tehdä arjesta juhlaa?


Tarkistetaan ensimmäisenä käyttöastioiden tilanne ja kunto.

  • Ota aina käsittelyyn yksi kategoria kerrallaan, lautaset, lasit, kulhot, kupit yms. Kerää kaikki saman kategorian tuotteet keittiön pöydälle ja tarkista niiden kunto. 
  • Rikkoutuneen, riskuiset tai käyttämättömät/turhat siirrä poistuvien kasaan. Varaa erillinen laatikko käyttökelpoisille, jotka voit viedä hyväntekeväisyyteen tai myydä halutessasi pois.
  • Pyyhi hyllyt ja laatikot ja palauta jäljelle jäävät paikoilleen. 
  • Sijoita käden ulottuville ne, joita käytät päivittäin, korkeammalle ne joita harvemmin. 

Tekisitkö arjestasi juhlaa?

Pysähdy miettimään myös juhla-astioitasi. Kuinka usein niitä tulee käytettyä? Entä jos ottaisitkin ne käyttöösi arjessasi ja saisit nauttia niiden kauneudesta arjen keskellä? Sanotaan, että kauneus on puoli ruokaa. Miksi siis käytämme arjessamme ehkä niitä huonokuntoisempia, riskuisia ja naarmuuntuneita astioista kun samaan aikaan meillä olisi mahdollisuus nauttia ja nähdä päivittäin kauneutta ruokapöydässämme? Pelkäämme ehkä liikaa sitä, että joku osa rikkoutuu, mutta mikä on pahinta mitä siitä voi seurata? Todennäköisesti löydät saman sarjan astioita kirpputoreiltakin jos niin käy. Anna siis itsellesi lupa nauttia arjen kauneudesta ja tee arjestasi yhtä juhlaa.


Voit halutessasi jakaa omasta motivaatiokartastasi ja onnistumisistasi kuvia myös Instagramissa. Kiitos, jos tägäät mukaan myös #taklaatavaratjoulukalenteri2020 ja @tavarataituri 

Ihanaa joulukuun 21. päivää!


Rakkaudella,

Nina <3

Tilaamalla TavaraTaiturin uutiskirjeen ja joulukalenterin tästä, saat joulukalenterin muistutuksen suoraan sähköpostiisi!