20. luukku


20. luukku - Motivaatiota etsimässä

Motivaation ja tavoitteiden asettaminen on yksi tavarahallinnan ja karsimisen tärkeimpiä asioita. Voimme mielessämme ajatella, että tämä ei ole kovinkaan tärkeää ja lähdemme ilman suurempia miettimisiä raivaamaan kotia. Tämän äärelle on kuitenkin tärkeä pysähtyä, jotta tavaran karsiminen ja järjestäminen tuo pitkäaikaisia tuloksia ja hyötyjä.

Motivaatio kannustaa asennettasi ja luo pohjan tavoitteille.

Motivaatio ajaa meitä eteenpäin ja luo meille juuri sen syyn, miksi haluamme karsia tavaroita ja saada kotimme tavaramäärän vähemmäksi. Motivaation avulla pääsemme helpommin yli haastavista hetkistä, niistä tilanteista kun tuntuu ettei homma etene ja tavarat eivät koskaan vähene. Motivaation avulla saat palautettua helpommin uskon tekemisen järkevyyteen ja sen lopulta tuomaan lopputulokseen ja et jätä työtäsi kesken.


Kuinka sitten löydät oman motivaatiosi, oman miksisi?

Motivaatio voi olla hyvinkin laaja käsite ja sinulla voi olla erilaisia motivaatiota kannustavia unelmia, haaveita, mielikuvia yms. Motivaatio rakentuu siis sinun unelmistasi ja haaveista, jopa niistä nyt todella kaukaisilta tuntuvista ja niistä joista ehkä jopa ajattelet, ettei niitä ole koskaan mahdollista toteuttaa. Alla muutamia keinoja, joiden avulla voit auttaa itseäsi löytämään oman motivaatiosi.

  • Miksi haluat saada kotisi järjestykseen?
  • Onko motivaatio karsimiseen omasi vai tuleeko toive ulkoisesti jostain/joltain muualta?
  • Mitä tunteita tavarat sinulle tuo, onko ne positiivisia vai kenties ahdistavia?
  • Mitä tekisit sillä ajalla, mikä vapautuu tavaran järjestelyltä karsimisen jälkeen?
  • Mitä tekisit säästyneillä rahoilla, kun et joudu ostamaan uutta tavaraa sen vuoksi, ettei olemassa olevat löydy?
  • Mikä on kauheinta mitä voi tapahtua jos luovut jostain tavarasta ja huomaat myöhemmin tarvitsevasi sitä?
  • Mitä tekisit tai hankkisit itsellesi jos ajalla ja rahalla ei ole merkitystä?

Miten sitten nämä voi tuoda itselle selkeäksi?

Voit esimerkiksi kirjata itsellesi muistikirjaan ylös erilaisia unelmia, haaveita yms. Kirjaa ylös ihan kaikki mitä tulee mieleen, älä jarruttele. Kirjaa ylös myös ne unelmat ja haaveet jotka tuntuvat nyt utopistisilta ja mahdottomilta. Muista, että motivaatio ei ole sama kuin tavoite, eli anna palaa. Kun olet saanut listan valmiiksi, valitse niistä 5-10 tärkeintä ja kirjaa ne itsellesi ylös.

Vaihtoehtoisesti voit lähteä rakentamaan motivaatiokarttaa kuvien ja sanojen avulla. Se voi olla kuvakollaasi puhelimen taustakuvana tai leikkaa-liimaa tekniikalla toteutettu perinteinen kartongille tehty "unelmakartta".


Voit halutessasi jakaa omasta motivaatiokartastasi ja onnistumisistasi kuvia myös Instagramissa. Kiitos, jos tägäät mukaan myös #taklaatavaratjoulukalenteri2020 ja @tavarataituri 

Ihanaa joulukuun 20. päivää!


Rakkaudella,

Nina <3

Tilaamalla TavaraTaiturin uutiskirjeen ja joulukalenterin tästä, saat joulukalenterin muistutuksen suoraan sähköpostiisi!