15. luukku


15. luukku - Aineeton lahja

Jouluaattoon on enää reilu viikko aikaa ja moni miettii vielä kuumeisesti, mitä antaa lahjaksi. Lahjan antamisen koemme usein välttämättömänä, "eihän joulu ole mitään jos ei jotain pakettia anna." Tämä ajatus piinaa monen mieltä ja saatamme kokea, että muunlaiset lahjat eivät tee lahjansaajaa onnelliseksi. Pysähdytään siis hetkeksi miettimään myös aineettomia lahjoja ja miten ne voivat pelastaa jonkun lahjansaajan joulun ja ehkäpä myös helpottaa arkea.

Mitä iloa on aineettomista lahjoista?

Tärkeintä on lahjoissa aina se, että ne on annettu sydämestä ja se, että ne ovat saajalleen mieluisia. On turhaa ostaa ja antaa lahjaa vain sen vuoksi, että jotain pitää antaa. Jos lahjansaaja toivoo lahjakorttia johonkin tiettyyn liikkeeseen, älä osta hänelle itse liikkeestä tavaraa vaan kunnioita lahjansaajan toivetta. Hän voi haaveilla arvokkaasta uudesta takista tai laukusta ja lahjakortti helpottaa hänen kustannuksiaan vaikka se olisikin murto-osa tavaran arvosta.

Kuuntele korvat höröllä pitkin vuotta, mitä lahjansaajat toivovat, haaveilevat hankkivansa tai kuulet heidän tarvitsevan. Vastaavasti jos sinulta kysytään, mitä toivot lahjaksi niin vastaa rehellisesti! "En tarvitse mitään"-vastaus menee usein kuuroille korville ja silloin on "vaarana" saada turhaa tavaraa, mille ei itsellä ole käyttöä. 

Aineettomat lahjat eivät vie turhaa tilaa eivätkä luo paineita säilyttää lahjaa vaikkei sille ole käyttöä itsellä. Aineettomat lahjat antavat pitkäikäisiä muistoja, yhdessä tekemistä, elämyksiä ja paljon muuta. Kuuntele korvat höröllä pitkin vuotta, mitä lahjansaajat toivovat, haaveilevat hankkivansa tai kuulet heidän tarvitsevan. Aineettomia lahjoja voi olla esimerkiksi:

  • Lahjakortti palveluihin, kuten esimerkiksi ammattijärjestäjien palveluita saa myös lahjakortilla. Samalla kun ostat lahjakortin kotipalveluihin, annat samalla toisen lahjan kotitalousvähennyksen muodossa. Eli, lahjansaaja saa käytön jälkeen haettua palvelun arvosta kotitalousvähennyksen kulloisenkin verottajan vahvistetun määrän verran.
  • Lahjakortti TaklaaTavarat- verkkokurssille, hänelle jolla on jo kaikkea ja kaipaa apua!
  • Lahjakortti elämyksiin, kuten teatteriin, elokuviin, pakohuonepeleihin ja museoihin tms. 
  • Lahjakortti hemmotteluun; kosmetologille, parturiin/kampaajalle, hierojalle tai johonkin muuhun, mistä lahjansaaja haaveilee.
  • Lahjakortti "omasta ajasta". Lupaudu lastenvahdiksi, auttamaan ikkunanpesussa, remontissa tai esimerkiksi tekemään ruokaa pakastimeen tai jossain muussa, minkä tiedät että auttaa lahjansaajan arkea. Oman ajan-lahjakortti ei maksa sinulle mitään muuta kuin aikaa. Se tuo mukanaan kuitenkin mahdollisesti kauan kaivatun avun ja helpotuksen.


Mitä muuta voin antaa jos en halua antaa aineetonta lahjaa?

Mieti, mikä helpottaa lahjansaajan arkea. Onko tämän vuoden tilanne ollut tiukka hänelle? Onko häneltä kenties mennyt työt tai onko hän lomautettuna tilanteen vuoksi? Silloin aivan perusasiat, kuten hygieniatarvikkeet, ruokakori, juustotarjotin ja herkkuja voi pelastaa hänen joulunsa. Entäpä jos hän on suuri kinkun ystävä, mutta tänä vuonna rahat ovatkin niin tiukassa, ettei kinkkuun ole varaa? Auta siis häntä jo ennen joulua ja vie hänelle joulukinkku tai muuta jouluruokaa. Tee itse laatikoita ja savusta lohta, ihan miten itse pystyt ja jaksat tehdä. Uskon vahvasti, että lahjansaaja ilahtuu niistä enemmän kuin turhasta tavarasta, jolle hänellä ei ole käyttöä.

Lahjavinkki!


Tuskaileeko läheisesi, ystäväsi tai vanhempasi tai ehkä oma kumppanisi tavarapaljoutta, tai kenties sinä itse? TaklaaTavarat-verkkokurssin voi hankkia myös joululahjaksi! Joulutarjous on voimassa vielä 16.12. 2020 klo 23.59 asti!!! Jos haluat hankkia kurssin lahjaksi, laitathan minulle sähköpostia, nina@tavarataituri.fi viimeistään huomisen aikana, niin lähetän sinulle erillisen linkin kurssin ostamiseksi lahjaksi!

Täältä pääset vielä mukaan Taklaa Tavarat-verkkokurssille! Tarjous on voimassa vain 16.12. asti!!!


Voit halutessasi jakaa onnistumisistasi kuvia myös Instagramissa. Kiitos jos tägäät mukaan myös #taklaatavaratjoulukalenteri2020 ja @tavarataituri 

Ihanaa joulukuun 15. päivää!


Rakkaudella,

Nina <3

Tilaamalla TavaraTaiturin uutiskirjeen ja joulukalenterin tästä, saat joulukalenterin muistutuksen suoraan sähköpostiisi!