14. luukku


14. luukku - Sisäinen kriitikko

Joulu on taas päivän lähempänä ja toivottavasti joulukiirekärpänen ei ole sinua vieläkään puraissut vaan olet päässyt tänne asti ilman ylimääräistä stressiä. Tänään pysähdytäänkin miettimään hieman sitä, kuinka me itsellemme puhumme ja kuinka se vaikuttaa siihen, miten onnistumme eri asioissa mihin ryhdymme. Päivän luukkuun liittyy myös arvonta Instagramin puolella. 

Pysähdy itsesi äärelle!

Tärkeintä on pysähtyä miettimään ensimmäisenä sitä, kuinka yleensä puhut itsellesi. Kun lähdet työstämään mitä tahansa asiaa eteenpäin, oli se sitten tavaranhallintaan tai kotitöihin, työelämään tai harrastuksiin liittyvä tehtävä, niin oletko kiinnittänyt huomiota siihen, kuinkan puhut itsellesi. Kannustatko itseäsi tehtävässä eteenpäin vai "ruoskitko" itseäsi eteenpäin, ehkä ruminkin sanoin? Se kuinka puhut itsellesi, vaikuttaa siihen miltä tehtävä tuntuu. Tuleeko tehtävistä pakkopullaa vai miellyttäviä, onko samanlaisten tehtävien pariin palaaminen myöhemmin mieluisaa vai tuletko välttelemään niitä myöhemmin.

Opettele puhumaan itsellesi!

On äärimmäisen tärkeää opetella puhumaan itselleen kannustavasti ja kunnioittavasti. Aina se ei ole helppoa vaikka haluaisimme, mutta sitäkin voi harjoitella ja hiljalleen siitä tulee myös sinulle tapa. Mieti kuinka kannustat muita ja haluat luoda positiivisen fiiliksen tehdä tehtäviä ja edetä projekteissa. Tuskin puhut hyvälle ystävällesi rumasti ja epäkunnioittavasti, vaan kannustat häntä ja luot uskoa onnistumiseen. Mikset siis puhuisi itsellesi samoin? 

Tunnustan itsestäni myös näitä piirteitä. Soimaan itseäni helposti jos en etene jossain tehtävässä siihen tahtiin kuin olin ajatellut, mutta olen siitä jo hiljalleen päässyt eroon seuraavin harjoituksin:

  1. Puhun omalle peilikuvalleni kauniisti, oli vastassa sitten väsynyt tai pirteä minä.
  2. Kirjaan iltaisin ylös 1-3 positiivista asiaa itsestäni sitä varten varattuun muistikirjaan.
  3. Kirjaan iltaisin ylös samaan muistikirjaan 1-2 asiaa, mistä sen päivän aikana olen ollut kiitollinen.
  4. Kannustan itseäni kun ryhdyn jonkin työn äärelle - Minä pystyn tähän, onnistun kyllä jne.
  5. Muistan juhlia myös pienesti kun saan tehtävän valmiiksi. Kiitän itseäni lopputuloksesta ja kehun sitä, että vaikeuksista huolimatta tavoitteeseen pääsin.

Voit kokeilla ottaa joitakin näistä harjoituksista ja tehdä niitä kuukauden ajan. Ole sinnikäs, sillä alkuun nämä voi tuntua oudoilta, vaikeilta tai epämiellyttäviltä. Mutta uskon vahvasti, että kun jaksat tehdä töitä sen eteen, että puhut itsellesi jatkossa kauniimmin, olet itsekin siihen tyytyväinen ja onnellinen, että jaksoit tehdä töitä tämän aiheen eteen.


Yhteistyö, Kesytä Kriitikkosi - Taina Laane

Sain ilokseni tehdä yhteistyötä Taina Laanen Kesytä Kriitikkosi-kirjan tiimoilta ja yhteistyöhön liittyy arvonta TavaraTaiturin-Instagramtilillä. Kirja kertoo siitä, "miten muuttaa sisäistä vuoropuheluaan ja suhtautumista itseensä tietoisuuden ja myötätunnon avulla. Mielestään voi tehdä ystävänsä. Elämä on helpompaa, kun jättää hyvästit kuormittavalle suorittamiselle ja täydellisyyden tavoittelulle."

Kirjassa on myös käytännön harjoituksia tukemaan matkaa olemaan itselle armollisempi ja luomaan itselleen miellyttävän polun elämän matkalla.

Vinkki!

Kaipaatko lisää potkua tekemiseen ja lisävinkkejä, kuinka karsit myös vaatteitasi ilman tuskailuja? Tule ihmeessä mukaan Taklaa Tavarat-verkkokurssille! Kurssi on tässä mittapuussa vielä saatavilla tämän vuoden ajan, sen jälkeen kurssi tulee muuttumaan. Nyt pääset mukaan superhintaan, mikä tarjous ei tule enään toistumaan! 

Täältä pääset vielä mukaan Taklaa Tavarat-verkkokurssille! Tarjous on voimassa vain 16.12. asti!!!


Voit halutessasi jakaa onnistumisistasi kuvia myös Instagramissa. Kiitos jos tägäät mukaan myös #taklaatavaratjoulukalenteri2020 ja @tavarataituri 

Ihanaa joulukuun 14. päivää!


Rakkaudella,

Nina <3

Tilaamalla TavaraTaiturin uutiskirjeen ja joulukalenterin tästä, saat joulukalenterin muistutuksen suoraan sähköpostiisi!