13. luukku


13. luukku - Vaatteet

Eilen päästiin alusvaatteiden ja sukkien kimppuun ja tänään jatketaan vielä vaatekaapin parissa. 13.luukku antaa sinulle vinkkejä vaatteiden karsimiseksi. Pursuaako vaatekaappisi tai vaatekomerosi, eikä puhtaat vaatteet meinaa palata kaappiin vaan jäävät käyttöön suoraan pesusta? Jos näin on, on syytä tarkastella vaatteiden määrää suhteutettuna säilytystilaan.


Mitä sitten voit tehdä, että tilanne helpottaa?

Tärkeintä on pysähtyä miettimään ensimmäisenä sitä, millainen sinä olet. Nautitko rauhallisista koti-illoista vai juhlahumusta? Liikutko paljon vai viihdytkö ennemmin kulttuurin parissa? Joka tapauksessa, pohdi sitä millainen olet ja ilmentääkö vaatekaappisi juuri sinua. Sisältääkö se niitä vaatteita joita nykyään pidät vai onko sinne hautautunut vuosien saatossa useita eri aikakauden vaatteita. 

Miten edetä ensimmäisenä?

Jaa vaatteiden karsiminen myös kategorioihin. Karsi siis kerralla ensin vaikka paidat ja tarvittaessa pilko nekin osiin. Ensin T-paidat sitten pitkähihaiset, neuleet tms. Jos sinulla on aikaa käytettävissä vähän niin pienikin kategoria vaatteiden karsimista vie projektiasi eteenpäin kuin yhtään kategoriaa.

  1. Karsi selkeät eli reikäiset, parittomat, venähtäneet ja käyttämättömät.
  2. Mieti, miten yläosat sopivat alaosiin ja pohdi vaatteen monikäyttöisyyttä.
  3. Sovita etenkin ne, joiden kohdalla mietit, vieläkö säästät vai et.
  4. Pohdi, mitkä vaatteet jäävät kerta toisensa jälkeen kaappiin, vaikka kuosi, väri tms onkin ihana. 
  5. Luo paikat. Tykkäätkö viikata vaatteet pinoihin vai oletko kokeillut Konmarista tuttua pystyviikkausta? Vai onko henkarisäilytys enemmän sinua varten?
  6. Siirrä käyttövaatteiden joukosta pois ylähyllylle tms. ne vaatteet, jotka eivät ole kuluvan kauden vaatteita. Kesällä talvivaatteet ja paksut neuleet sekä talvella kesähepeneet.

Mieti siis, millainen vaatesäilytysratkaisusi tällä hetkellä on ja muokkaa sitä tarpeen mukaan itsellesi toimivammaksi. Jos tykkään säilyttää henkareissa, poista kaapista hyllyjä ja laita tankoa kaksi kerrosta jne. Voit kuivat vaatteet suoraan henkarille, silloin säästät myös aikaa.


Vinkki!

Oletko jo tutustunut Capslook metodiin? Capslook-metodissa vaatteet jaetaan vuodenaikojen mukaisiin "kapseleihin" ja käytössä on vain kunkin vuodenajan kapselit ja muut ovat sijoitettuna pois arjen edestä. Täältä pääset lukemaan lisää!

Kaipaatko lisää potkua tekemiseen ja lisävinkkejä, kuinka karsit myös vaatteitasi ilman tuskailuja? Tule ihmeessä mukaan Taklaa Tavarat-verkkokurssille! Kurssi on tässä mittapuussa vielä saatavilla tämän vuoden ajan, sen jälkeen kurssi tulee muuttumaan. Nyt pääset mukaan superhintaan, mikä tarjous ei tule enään toistumaan! 

Täältä pääset vielä mukaan Taklaa Tavarat-verkkokurssille! Tarjous on voimassa vain 16.12. asti!!!


Voit halutessasi jakaa onnistumisistasi kuvia myös Instagramissa. Kiitos jos tägäät mukaan myös #taklaatavaratjoulukalenteri2020 ja @tavarataituri 

Ihanaa joulukuun 13. päivää!


Rakkaudella,

Nina <3

Tilaamalla TavaraTaiturin uutiskirjeen ja joulukalenterin tästä, saat joulukalenterin muistutuksen suoraan sähköpostiisi!