11. luukku


11. luukku - Motivaatio

Enää 13 yötä jouluun on, laskin aivan itse eilen kun näin silmät tonttusen... Tämän päivän luukussa pysähdytään miettimään omaa motivaatiotamme ja miksi se onkaan tärkeää tavarahallinnan ja ylipäätään asian kuin asian kanssa elämässämme.


Motivaatiolla on suuri vaikutus siihen, millaisia tuloksia saamme aikaan. Olet varmasti kuullut tai tiedät jonkun, joka on yrittänyt laihduttaa tai lopettaa tupakoinnin siinä onnistumatta. Projektiin on ehkä lähdetty hetken mielijohteesta tai ympäristön painostuksen vuoksi. Tällöin mahdollisuudet onnistua on vähäiset.

Motivaatio ajaa meitä eteenpäin ja sen avulla pääsemme helpommin yli haastavista tilanteista. Motivaatio kannustaa asennetta ja luo meille pohjan tavoitteille. Tämän päivän luukun avulla löydät ehkä oman tavaranhallinnan motivaatiosi ja motivaattorisi, mikä vie sinut kohti haluamiasi päämääriä.

Miten siis löydät oman motivaatiosi?

Mieti:

  • Miksi haluat saada kotisi järjestykseen?
    • Onko motivaatio karsimiseen omasi vai tuleeko toive ulkoisesti jostain muualta?
  • Mitä tunteita tavarat luo sinulle?
  • Mitä tekisit sillä ajalla, mikä vapautuu tavaran järjestelyltä karsimisen jälkeen?
  • Mitä tekisit säästyneillä rahoilla, kun et joudu ostamaan uutta tavaraa sen vuoksi, ettei olemassa olevaa löydy?
  • Mikä on kauheinta mitä voi tapahtua jos luovut jostain tavarasta ja huomaat tarvitsevasi sitä myöhemmin?
  • Mitä tekisit tai hankkisit itsellesi jos ajalla tai rahalla ei olisi merkitystä?

Motivaation ja sen ylläpitäminen vaatii työtä ja asennetta, ettei luovuta vaikeissa hetkissä. Motivaation avulla pääset eteenpäin projektissasi ja siksi onkin tärkeää, että kannustat itseäsi etkä luovuta kun tuntuu vaikealta. Sinä pystyt kyllä!

Vinkki!

Listaa ylös 50-100 unelmaa, haavetta ja toivetta, mitä tekisit tai hankkisit, jos ajalla, paikalla tai rahalla ei olisi merkitystä. Anna palaa, älä jarruttele vaan listaa ne hulluimmaltakin tuntuvat unelmat ylös. Järjestystä ei tarvitse miettiä vaan kun olet saanut unelmasi kirjattua ylös, valitse näistä tässä hetkessä 10 tärkeintä ja listaa ne tärkeysjärjestykseen. 

Voit halutessasi tehdä unelmistasi esimerkiksi motivaatiokartan kuvakollaasina puhelimeesi, leikkaa liimaa tekniikalla kartongille tms. Tärkeintä on sen jälkeen asettaa se myös esille sellaiseen paikkaan, mistä näet sen päivittäin, esimerkiksi vaatekaapin oven sisäpuolelle, jääkaapin oveen tai ota siitä kuva ja laita se puhelimen taustakuvaksi.

 

Jos kaipaat lisätsemppiä ja haluat saada kaiken irti itsestäsi niin Taklaa Tavarat-verkkokurssi on juuri sinulle tarkoitettu! Kurssin tehtävien avulla saat vietyä tavaraprojektiasi eteenpäin askel askeleelta ja kun teet tehtävät, saat myös tuloksia aikaan. Haluan tarjota teille joulukalenterin lukijoille nyt Taklaa Tavarat-verkkokurssin super edulliseen HINTAAN 59€!!! (norm.109€). Tarjous on voimassa vain 16.12. asti. Täältä pääset lukemaan Taklaa Tavarat-kurssista tarkempaa tietoa! 

Voit halutessasi jakaa motivaatiokartastasi kuvia myös Instagramissa. Kiitos jos tägäät mukaan myös #taklaatavaratjoulukalenteri2020 ja @tavarataituri 

Ihanaa joulukuun 11. päivää!


Rakkaudella,

Nina <3

Tilaamalla TavaraTaiturin uutiskirjeen ja joulukalenterin tästä, saat joulukalenterin muistutuksen suoraan sähköpostiisi!