1. luukku

Tervetuloa Taklaa Tavarat-joulukalenterin pariin!

Joulukalenterin luukuista löydät päivittäin 24.päivän ajan vinkkejä kodin tavarahallintaan ja koska opiskelen parhaillaan myös ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi, LCA Life Coachiksi, niin saat myös hyvänmielen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin vinkkejä arkeesi. Joulukalenterin luukkujen tehtävät ja vinkit ovat pieniä arjen toimintoja helpottavia, eivätkä vaadi sinulta suurta ajallista panostusta. Halutessasi toki voit tehdä luukkujen tehtävät laajempinakin kokonaisuuksina.

Voit halutessasi jakaa sosiaalisessa mediassa päivän poistoista, onnistumisista, ahaa-elämyksistä yms kuvia tägäämällä #taklaatavaratjoulukalenteri2020 @tavarataituri. Näin tuet samalla pienyrittäjän näkyvyyttä, ilman rahallista panosta. Kiitos siis jo etukäteen jokaisesta tägäyksestä!

Tervetuloa siis mukaan!


1. luukku - kuiva-aineet ja mausteet

Joulu lähestyy ja koska vietämme paljon aikaa todennäköisesti tulevan kuukauden aikana keittiössä, on hyvä kurkistaa viimeistään tässä vaiheessa kuiva-ainekaappiin sekä maustesäilytykseen. Nämä kategoriat ovat helppoja tavararyhmiä karsia ylimääräisiä pois, sillä näissä tuotteissa on selkeä parasta ennen-päiväys, jonka jälkeen ne on hyvä hävittää. Et siis joudu kamppailemaan tunnesiteiden kanssa vielä tässä vaiheessa.

Käy siis läpi kuiva-aineet sekä mausteet ja laita vanhentuneet pois. Puhdista ja pyyhi säilytystilat ja pese tyhjentyneet säilytysrasiat tarvittaessa. Huoltamalla säännöllisesti myös kuiva-aineiden säilytyspurkit, huolehdit samalla siitä, ettei ikäviä yllätyksiä pääse tulemaan tuholaisten muodossa. Jos haluat säilyttää kuiva-aineet samanlaisissa purnukoissa, voit nimetä purkit ja lajitella ne lajeittain takaisin kaappiin. Nimeämällä purkit myös muut perheenjäsenet löytävät tarvittavat ainekset yhdellä silmäyksellä. P.S. Voit leikata pussin/laatikon kyljestä valmistusohjeen ja teipata sen purkin kylkeen.Samalla kun käyt läpi kuiva-aineet ja mausteet, voit tehdä ostoslistaa puutteista ja miettiä samalla, mitä tarvitset esimerkiksi hankkia jouluruokien valmistamista silmällä pitäen vai löytyykö jo kaikki tarpeellinen kenties valmiiksi kaapistasi. Voit tässä vaiheessa varata itsellesi paperia johon kirjaat tarvittavat puutteet ostoslistalle ja rakennat joulun ruokatarvikelistaa jo hyvissä ajoin, samalla kun selvität kaappiesi tilanteen. Näin vältyt myös turhalta stressiltä ja saat hyödynnettyä kaapeista löytyviä aineksia kokonaisvaltaisesti.


Vinkki!

Pysähdy arjen kiireiden keskellä hetkeksi oman itsesi pariin. Istu hetkeksi alas, sulje silmäsi, rentouta kätesi vartalon sivulle ja hengitä rauhallisesti syvään sisään ja ulos. Toista harjoitus viisi kertaa. Tunnetko miten kehosi rentoutuu ja kiire helpottaa? Voit toistaa tämän rentoutuksen päivän aikana aina kun tuntuu, että kiire iskee.

PS. TaklaaTavarat-verkkokurssi on vielä huomiseen 2.12. klo 22 asti tarjouksessa 79€ (norm. 109€). Täältä voit käydä lukemassa lisää ja hypätä mukaan jos tuntuu, että kaipaat pientä buustia tekemiseen!

Ihanaa joulukuun ensimmäistä päivää!

Rakkaudella,

Nina <3

Tilaamalla TavaraTaiturin uutiskirjeen ja joulukalenterin tästä, saat joulukalenterin muistutuksen suoraan sähköpostiisi!